Friday, March 4, 2011

Tak kisahla.....

Tengsss encik google

Lama sungguh tak update blog ni. Entah, rasa macam takde perasaan. Huhu..Macam2 terjadi akhir Febuari hari tu..18hb Feb ikut suami outstation ke Penang. Kena jaga booth untuk pameran pendidikan. Hmm..aku pun turut same turun padang gak la..test power katekan..huhu

Then dapat tahu 22 Feb ade interviu kat UPNM as RO Q41..Entah bila aku mintak jawatan ni pun tak ingat dah. Rasanya Jun tahun lepas kot. Dah la kat Sungai Besi..Tergesa2 pulak. Nak mintak tangguh, tapi tak boleh. Isk, cemane ni..Aku still in Penang

21 Feb baru pulang umah Melaka. Penat toksah cakap la. Jauh perjalanan tu form Penang to Melaka. Dahla naik van KYM. Habis sakit satu badan. Adehla..Qada tido seharian.

Bangun tido, dapat surat panggilan inteviu yg mak pos dari kampung. Sekali lagi dilanda dilema. Yela, nak gi inteviu pun kena ada persediaan jugak. Ni dahla tak study langsung. Mak dah bising2 suh pegi..Encik suami plak baru je mintak cuti pnjg hari tu. Cemane nak mohon cuti lagi esok ni?? Tak keruan jadinya..

Setelah bincang dan mintak pertolongan talian hayat (adik, abang yg duk KL, kwn2-Lynn n zuzu), akhirnya kami decide pergi jugak interviu tu. My Hubby plan nak EL je esok..Sory ye bos, bukan selalu kan.Gamble je la..Tak prepare ape pon. Otak pon rase dah berkarat ni.huhu..Plan tido umah my abang kat Shah Alam. Pagi esok baru cari jalan ke Sg. Besi..Bertolak ke sana kul 7pm. Penat badan pun tak hilang lagi ni..Hadoii..

Pagi 22 Feb, me n hubby kuar awal nak ke UPNM. Yela..KL ni bukan mcm Melaka. Jalan bnyk tol. Salah masuk highway kompem sesatla. Hmm..ramalanku benar belaka. Kitorang salah masuk highway. Kena la u-turn. Cari simpang, kuar masuk jalan sama. Haiyoo..Den tak suko duk KL..siyes!!

Finally, jumpa jugak tempat tu. Awal giler sampai sana. Temuduga kul 2pm, kul 12 dah terpacak kat sana. Huahua..Mati kutu tak tahu nak buat ape. Lepak2 ngn hubby, bace nota sket (basic Biotech..haha). Aku duk pikir, apela relevannya Biotek ngn sistem pertahanan negara. Takkan buat Bio-weapon kot?? Illegal tu..huhu

Nway takla bosan sagat sebab kebanyakan candidate yg datang mcm aku jugak. Blurr n tak tahu ape yang bakal ditanya (kalau dah tahu soalan hape mase inteviu, bkn intebiu la plak namenya.eheh). Tapi aku terperasan sorang minah ni bawak 3 jilid thesis..Wallaweh..cuak aku nengoknye..haha..Kira dia ni memang well-prepared la kot.

Setelah sekian lame menunggu, sampai la turn aku. Dlm kul 3.30pm kot. Inteviu 3 orang sekaligus. Huh, takdela cuak sangat. Tapi yang len memang power2 la. Dah ade master, keje plak dgn company best (SIRIM, Agensi Nuclear M'sia, etc).. Terus aku down..heheh

Kejap je interviunya..Soalan pun biasa2 je..yg penting, jgn gelabah (tapi aku gelabah gak mase tu weh!!..ngee). Bolehla jawab, tapi tak yakin pun dapat sebab yang lain lebih layak kot. Tak kisahla..Yang penting i did my best. Dapat ke tak semua rezeki Allah yang tentukan..

Dan sekarang 3 Mar 2011, dpt tahu ada lagi 1 inteviu kat Hospital Pasir Mas, Kelate. Entah bila aku pohon keje tu pun aku tak tahu. Memang gomen lame kot proses permohonan keje nih. tak silap aku 2 tahun lepas aku isi online vacancies kat KKM nyer website. 

Hmm..aku tak plan nak duk jauh ngn encik hubby. Mungkin tak pergi kot that inteviu. Atas perbincangan dgn kuarga jugak. Mungkin ni jalan terbaik, dan kuharapkan juga yg terbaik untuk kehidupan kami..Keluargaku keutamaanku.. (^_^)

2 comments:

nur easy said...

kalau ada pilihan, bjauh dr suami bukanlah sst y best..;)

Wan Ryna said...

betul tu..tak sanggup rasanya nak berjauhan

Friday, March 4, 2011

Tak kisahla.....

Tengsss encik google

Lama sungguh tak update blog ni. Entah, rasa macam takde perasaan. Huhu..Macam2 terjadi akhir Febuari hari tu..18hb Feb ikut suami outstation ke Penang. Kena jaga booth untuk pameran pendidikan. Hmm..aku pun turut same turun padang gak la..test power katekan..huhu

Then dapat tahu 22 Feb ade interviu kat UPNM as RO Q41..Entah bila aku mintak jawatan ni pun tak ingat dah. Rasanya Jun tahun lepas kot. Dah la kat Sungai Besi..Tergesa2 pulak. Nak mintak tangguh, tapi tak boleh. Isk, cemane ni..Aku still in Penang

21 Feb baru pulang umah Melaka. Penat toksah cakap la. Jauh perjalanan tu form Penang to Melaka. Dahla naik van KYM. Habis sakit satu badan. Adehla..Qada tido seharian.

Bangun tido, dapat surat panggilan inteviu yg mak pos dari kampung. Sekali lagi dilanda dilema. Yela, nak gi inteviu pun kena ada persediaan jugak. Ni dahla tak study langsung. Mak dah bising2 suh pegi..Encik suami plak baru je mintak cuti pnjg hari tu. Cemane nak mohon cuti lagi esok ni?? Tak keruan jadinya..

Setelah bincang dan mintak pertolongan talian hayat (adik, abang yg duk KL, kwn2-Lynn n zuzu), akhirnya kami decide pergi jugak interviu tu. My Hubby plan nak EL je esok..Sory ye bos, bukan selalu kan.Gamble je la..Tak prepare ape pon. Otak pon rase dah berkarat ni.huhu..Plan tido umah my abang kat Shah Alam. Pagi esok baru cari jalan ke Sg. Besi..Bertolak ke sana kul 7pm. Penat badan pun tak hilang lagi ni..Hadoii..

Pagi 22 Feb, me n hubby kuar awal nak ke UPNM. Yela..KL ni bukan mcm Melaka. Jalan bnyk tol. Salah masuk highway kompem sesatla. Hmm..ramalanku benar belaka. Kitorang salah masuk highway. Kena la u-turn. Cari simpang, kuar masuk jalan sama. Haiyoo..Den tak suko duk KL..siyes!!

Finally, jumpa jugak tempat tu. Awal giler sampai sana. Temuduga kul 2pm, kul 12 dah terpacak kat sana. Huahua..Mati kutu tak tahu nak buat ape. Lepak2 ngn hubby, bace nota sket (basic Biotech..haha). Aku duk pikir, apela relevannya Biotek ngn sistem pertahanan negara. Takkan buat Bio-weapon kot?? Illegal tu..huhu

Nway takla bosan sagat sebab kebanyakan candidate yg datang mcm aku jugak. Blurr n tak tahu ape yang bakal ditanya (kalau dah tahu soalan hape mase inteviu, bkn intebiu la plak namenya.eheh). Tapi aku terperasan sorang minah ni bawak 3 jilid thesis..Wallaweh..cuak aku nengoknye..haha..Kira dia ni memang well-prepared la kot.

Setelah sekian lame menunggu, sampai la turn aku. Dlm kul 3.30pm kot. Inteviu 3 orang sekaligus. Huh, takdela cuak sangat. Tapi yang len memang power2 la. Dah ade master, keje plak dgn company best (SIRIM, Agensi Nuclear M'sia, etc).. Terus aku down..heheh

Kejap je interviunya..Soalan pun biasa2 je..yg penting, jgn gelabah (tapi aku gelabah gak mase tu weh!!..ngee). Bolehla jawab, tapi tak yakin pun dapat sebab yang lain lebih layak kot. Tak kisahla..Yang penting i did my best. Dapat ke tak semua rezeki Allah yang tentukan..

Dan sekarang 3 Mar 2011, dpt tahu ada lagi 1 inteviu kat Hospital Pasir Mas, Kelate. Entah bila aku pohon keje tu pun aku tak tahu. Memang gomen lame kot proses permohonan keje nih. tak silap aku 2 tahun lepas aku isi online vacancies kat KKM nyer website. 

Hmm..aku tak plan nak duk jauh ngn encik hubby. Mungkin tak pergi kot that inteviu. Atas perbincangan dgn kuarga jugak. Mungkin ni jalan terbaik, dan kuharapkan juga yg terbaik untuk kehidupan kami..Keluargaku keutamaanku.. (^_^)

2 comments:

nur easy said...

kalau ada pilihan, bjauh dr suami bukanlah sst y best..;)

Wan Ryna said...

betul tu..tak sanggup rasanya nak berjauhan

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...