Monday, March 28, 2011

Sucker Punch

Hasil nonton wayang last night..Heheh..Beriya2 nak layan midnight movie, baru kul 11pm dah menguap2..Lepas beli tiket kul 9.30 pm, ronda2 cari coconut shake special kat Batu Berendam..Then pusing lagi Bandar Melaka..ade pasar malam, singgah jap cuci mata..Nak beli-belah takdop pitis..ngeh3

Melaka Mall ngan umah takde la jauh sangat pun. Tapi serba salah plak nak balik umah sementara tunggu masa tayangan kul 12.45am..

Lepak2 la kat taman depan  Melaka Mall tu ngn encik hubby sambil layan dia wat lawak hantu kak limah..haha.takleh blah...Nyanyi lagu Soley2..

Image Google

Mati kutu dah, taktau nak merayau ke mana..Nak singgah Dataran Pahlawan, ramai pulak umat manusia..tak suka aihh bersesak2..

Tiba waktu tayangan, layanla movie ngan mata yang dah berair2..huhu..Cinema tak penuh pon..MBO Cineplex kat Melaka Mall ni tak pernah ramai pun orangnya. Mungkin ramai prefer nonton kat GSC Carrefour kot..

Kitorang tak kisah kat mana pun, tapi suka MBO ni sebab takyah nak sesak2..Plus dekat gilosss ngn umah..jalan kaki pun bleh..hehe

Overall, ok la movie nih..Filem yang agak berat gakla..Sebab kena berfikir..Movie epik fantasi pun ye gak.kejap2 menari..tapi tengok2 duk lawan makhluk asingla, dragon la, macam2 creature ade.huhu..Filem yang agak psiko..haha.Takla psiko sangat, cuma kdg2 ade scene yang aku tak paham..Kena pikir dan tengok betul2 citer nih..Kalau skip2 kompem korang tak paham..

Tapi kan, alahai kesian nengok si heroin (babydoll) tu. Lakonan Emily Browning kalo tak silap..Kecik sangat. n cekeding..Risau plak tengok dia duk fight ngan penjahat tuh..Tapi as usual, heroin mestila takkan kalah..Walaupun memang tak masuk akal. 

Lagi poster dari Google

Aku lagi suka kalau Sweet Pea tu yang jadi heroin..Body pon mantap.Haha..banyak cakap plak..Nak mengomen je tau..Tak puas hati wat filem sendiri la kan =P

Takleh elaborate lebih2, korang kena gi tengok sendiri filem nih..Takpun tunggu je DVD, cetak rompak dua keping soploh hengget..jap2 lagi kuarla..Hehe..Apepun, puas hati tengok movie ni kat cinema. Berbaloi la jugak sebab banyak adegan mendebarkan..

Cuma tak puas hati ngan ending dia..ingatkan dia lawan balik bapak tiri dia yang jahat tu..Ske2 hati rebut harta anak tiri..Haruan makan anak..Ish,jahatla!!!

Owh, im not good in movie review..heheh..Nak kongsi je ape yang menarik sal citer nih..Ape lagik, sila la serbu cinema yang berdekatan ye..(^_^)

*p/s: nyesal tak bawak sweater, menggigil2 kitorang sepanjang tayangan..Sebelum ni takde la sesejuk nih..Terus hilang ngantuknya..Hehe..So,lainkali sila la bawak sweater atau pakai baju tebal kalau tau nak nengok midnight movie..sekian..



2 comments:

Anna said...

yer.kwn laki plak cakap macam bazir duit jadi saya belum tengok. sayangla, trailer dye cam best je hari tu pergi gsc midvalley, tengok merong mahawangsa. >.< By the way, hikayat ok-ok.:)

RynaHakimi said...

@Anna
Trailer memang best, tapi jalan citer tu agak complicated..Entahla,pelakon tak sesuai kot..haha..Hikayat Merong mahawangsa ok jugak..Berbaloi la tgk kat cinema sebab antara filem malaysia yang best =)

Monday, March 28, 2011

Sucker Punch

Hasil nonton wayang last night..Heheh..Beriya2 nak layan midnight movie, baru kul 11pm dah menguap2..Lepas beli tiket kul 9.30 pm, ronda2 cari coconut shake special kat Batu Berendam..Then pusing lagi Bandar Melaka..ade pasar malam, singgah jap cuci mata..Nak beli-belah takdop pitis..ngeh3

Melaka Mall ngan umah takde la jauh sangat pun. Tapi serba salah plak nak balik umah sementara tunggu masa tayangan kul 12.45am..

Lepak2 la kat taman depan  Melaka Mall tu ngn encik hubby sambil layan dia wat lawak hantu kak limah..haha.takleh blah...Nyanyi lagu Soley2..

Image Google

Mati kutu dah, taktau nak merayau ke mana..Nak singgah Dataran Pahlawan, ramai pulak umat manusia..tak suka aihh bersesak2..

Tiba waktu tayangan, layanla movie ngan mata yang dah berair2..huhu..Cinema tak penuh pon..MBO Cineplex kat Melaka Mall ni tak pernah ramai pun orangnya. Mungkin ramai prefer nonton kat GSC Carrefour kot..

Kitorang tak kisah kat mana pun, tapi suka MBO ni sebab takyah nak sesak2..Plus dekat gilosss ngn umah..jalan kaki pun bleh..hehe

Overall, ok la movie nih..Filem yang agak berat gakla..Sebab kena berfikir..Movie epik fantasi pun ye gak.kejap2 menari..tapi tengok2 duk lawan makhluk asingla, dragon la, macam2 creature ade.huhu..Filem yang agak psiko..haha.Takla psiko sangat, cuma kdg2 ade scene yang aku tak paham..Kena pikir dan tengok betul2 citer nih..Kalau skip2 kompem korang tak paham..

Tapi kan, alahai kesian nengok si heroin (babydoll) tu. Lakonan Emily Browning kalo tak silap..Kecik sangat. n cekeding..Risau plak tengok dia duk fight ngan penjahat tuh..Tapi as usual, heroin mestila takkan kalah..Walaupun memang tak masuk akal. 

Lagi poster dari Google

Aku lagi suka kalau Sweet Pea tu yang jadi heroin..Body pon mantap.Haha..banyak cakap plak..Nak mengomen je tau..Tak puas hati wat filem sendiri la kan =P

Takleh elaborate lebih2, korang kena gi tengok sendiri filem nih..Takpun tunggu je DVD, cetak rompak dua keping soploh hengget..jap2 lagi kuarla..Hehe..Apepun, puas hati tengok movie ni kat cinema. Berbaloi la jugak sebab banyak adegan mendebarkan..

Cuma tak puas hati ngan ending dia..ingatkan dia lawan balik bapak tiri dia yang jahat tu..Ske2 hati rebut harta anak tiri..Haruan makan anak..Ish,jahatla!!!

Owh, im not good in movie review..heheh..Nak kongsi je ape yang menarik sal citer nih..Ape lagik, sila la serbu cinema yang berdekatan ye..(^_^)

*p/s: nyesal tak bawak sweater, menggigil2 kitorang sepanjang tayangan..Sebelum ni takde la sesejuk nih..Terus hilang ngantuknya..Hehe..So,lainkali sila la bawak sweater atau pakai baju tebal kalau tau nak nengok midnight movie..sekian..



2 comments:

Anna said...

yer.kwn laki plak cakap macam bazir duit jadi saya belum tengok. sayangla, trailer dye cam best je hari tu pergi gsc midvalley, tengok merong mahawangsa. >.< By the way, hikayat ok-ok.:)

RynaHakimi said...

@Anna
Trailer memang best, tapi jalan citer tu agak complicated..Entahla,pelakon tak sesuai kot..haha..Hikayat Merong mahawangsa ok jugak..Berbaloi la tgk kat cinema sebab antara filem malaysia yang best =)

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...