Thursday, January 20, 2011

Jangan buli suami saya!!

Ni entry sal perasaan aku yang sangat3 tak puas hati. Sampai sekarang suami sy belum pulang umah sebab kena urus satu program yang orang lain kena handle. Asalnya lepas pulang petang tadi, suamiku dapat arahan kena pegi hostel and observe students yang sepatutnya join program tu. The exact person that should be responsible haram tak datang. So, mcm biase bos bagi arahan kat my hubby tolong pantau


Pic Google


Pantau, pantau jugak. Tapi jangan pulak sampai suami aku yang dipersalahkan sebab participants tak de (sepatutnya 80 org). Satu kheje pulak suami aku kena cari peserta on the spot..Kumpul2, dapatla dalam 20 orang. Aiyaa!! Macam mane diorang organize program nih?? Tak bertanggungjawab langsung. Observe mende sampai sekarang tak balik lagi. Dari kena observe, dah kena handle program ni pulak. Wutta fish?? Ni nak marah ni. Mengganggu masa kami je la. 

Kalau gaji lebih takpe jugak, kire OT ke. Ni hampeh..mentang2la my hubby jenis yang tak pernah merungut, korang nak buli dia ye?? Oit, dia pon manusia jugak. Dah kawen dah pun. Paham2 la si isterinya ni nakkan perhatian (kantoi daaa)..huhu.


Pic Google



Apepon, aku tak kisah kalau tu memang keje dia. memang my hubby jenis yang tak banyak songeh dan bertanggungjawab. Tapi jangan sampai manipulate dia nye attitude tu. Kalau keje orang lain, then tibe2 suami aku kena handle, pastu kena blame pulak memang aku hangin. Tak suke tak suke tak sukeeeeeela (dengan kaki yg menhentak2).

*Emo mcm ni pon macam la boleh ubah keadaan kan. Aku cuma kesian kat suami. Dari pagi sampai malam keje. Macam la orang lain takleh ambil alih kheje tu. Tolongla jangan buli my husband. Pleaseeee..hadoi..spoil mood aku malam nih.




7 comments:

Miss Sunshine said...

Geram kan kalau jadi mcmni...
tak pasal2 kene bertanggungjawab atas kelalaian org lain....
Sabar tau.
Take care

_luVy*dUcky_ said...

saba k??:)

_luVy*dUcky_ said...

n cipa da follow skli:)

Wan Ryna said...

@Miss Sunshine: Morning!! Kes semalam suda selesai..ehe..hope pasni diorang tak buli suami sy lagi.Sabar2..huhu ;)

@Luvy Ducky: Tq follow akak..nice knowing u :)

Ellen said...

kesian gak....memang orang skrg suka sangat nak ambil peluang kat orang lain kan..

Wan Ryna said...

@Ellen..betul tu..pasni takleh yes boss dah..nanti stress sape susah..mereka dan kuarga mereka.huhu =)

cik yayah said...

tunang kite pon slalu kn gini. org lain bt hal, asik dia je kn ganti.

Thursday, January 20, 2011

Jangan buli suami saya!!

Ni entry sal perasaan aku yang sangat3 tak puas hati. Sampai sekarang suami sy belum pulang umah sebab kena urus satu program yang orang lain kena handle. Asalnya lepas pulang petang tadi, suamiku dapat arahan kena pegi hostel and observe students yang sepatutnya join program tu. The exact person that should be responsible haram tak datang. So, mcm biase bos bagi arahan kat my hubby tolong pantau


Pic Google


Pantau, pantau jugak. Tapi jangan pulak sampai suami aku yang dipersalahkan sebab participants tak de (sepatutnya 80 org). Satu kheje pulak suami aku kena cari peserta on the spot..Kumpul2, dapatla dalam 20 orang. Aiyaa!! Macam mane diorang organize program nih?? Tak bertanggungjawab langsung. Observe mende sampai sekarang tak balik lagi. Dari kena observe, dah kena handle program ni pulak. Wutta fish?? Ni nak marah ni. Mengganggu masa kami je la. 

Kalau gaji lebih takpe jugak, kire OT ke. Ni hampeh..mentang2la my hubby jenis yang tak pernah merungut, korang nak buli dia ye?? Oit, dia pon manusia jugak. Dah kawen dah pun. Paham2 la si isterinya ni nakkan perhatian (kantoi daaa)..huhu.


Pic Google



Apepon, aku tak kisah kalau tu memang keje dia. memang my hubby jenis yang tak banyak songeh dan bertanggungjawab. Tapi jangan sampai manipulate dia nye attitude tu. Kalau keje orang lain, then tibe2 suami aku kena handle, pastu kena blame pulak memang aku hangin. Tak suke tak suke tak sukeeeeeela (dengan kaki yg menhentak2).

*Emo mcm ni pon macam la boleh ubah keadaan kan. Aku cuma kesian kat suami. Dari pagi sampai malam keje. Macam la orang lain takleh ambil alih kheje tu. Tolongla jangan buli my husband. Pleaseeee..hadoi..spoil mood aku malam nih.




7 comments:

Miss Sunshine said...

Geram kan kalau jadi mcmni...
tak pasal2 kene bertanggungjawab atas kelalaian org lain....
Sabar tau.
Take care

_luVy*dUcky_ said...

saba k??:)

_luVy*dUcky_ said...

n cipa da follow skli:)

Wan Ryna said...

@Miss Sunshine: Morning!! Kes semalam suda selesai..ehe..hope pasni diorang tak buli suami sy lagi.Sabar2..huhu ;)

@Luvy Ducky: Tq follow akak..nice knowing u :)

Ellen said...

kesian gak....memang orang skrg suka sangat nak ambil peluang kat orang lain kan..

Wan Ryna said...

@Ellen..betul tu..pasni takleh yes boss dah..nanti stress sape susah..mereka dan kuarga mereka.huhu =)

cik yayah said...

tunang kite pon slalu kn gini. org lain bt hal, asik dia je kn ganti.

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...