Wednesday, December 28, 2011

Hanya ini yang ku mampu

Macam tajuk lagu plak.. heheh.. Hokhokhok...terbatuk2 bila bukak blog yangdah bersawang ni.. kena panggil pest control neh.. Ehheeeee...

Sekian lama dapur tak berasap, baru hari ni rajinkan diri main masak2.. beberapa hari ni encik kimi memang jadik masterchef... Masak macam2.. Almaklumla, tempat kheje dia dekat dengan umah.. Tambah pulak dia tengah cuti2 Malaysia skang ni..Hikhik.. Caaaaayang abang *sila loyakan tekak anda*.. Tapi bila tak sempat masak tu, makan aje kat luar.. Tapi seboleh2nya mau masak kat umah je.. Jimat dan lebh mengenyangkan =)

Hari ni memang sungguh menduga kesabaranku.. Bila mula masak, gas pulak habis.. Berkejarlah pergi beli gas.. Bila dah beli gas, mula je masak, dapur gas pulak problem,. Tibe2 je keluar gas.. Haihhhh.. Jadi satu keje pulak nak repair kan. Amik masa dah 2 jam.. Panas hati sungguh!!

Kalaulah bahan2 nak masak tak disiapkan awal2, takde maknanya nak rajinkan diri memasak di kala diri kepenatan.. Baik layan Tentang Dhiya aje.. Tapi mengenangkan encik kimi bertungkus lumus betulkan dapur gas tu, kesian la pula.. Masak ajela.. Bukan 'rohok' mane pon..




Owh... sial ambil perhatian.. gamabr di atas bukan megi ye kawan2.. Hahaha.. Bila dah sibuk ni (kononla kannnnn) asyik rasa nak makan yang simple2 je.. Nak masak yang renyah memang tak sempat la.. Kalo boleh hari2 nak makan megi je.. Boleh?? hikhik

Masak sup sayur buh suhun pon dah cukup mengenyangkan.. Biar simple, janji sedap dimakan.. Dop gitu??? eheee....




Sekian repekan di malam hari.. Tengah terfikir-fikir kerja yang nak kena buat untuk hari esok.. Sangat2 mencabar otakku yang memang dah berkarat.. Sikit2 dah buh minyak balik... Amik masa la nak hilang2kan karat2 itu.. haha..


Ryna Hakimi

7 comments:

Miss Sunshine said...

ryna... rindu kat ryna...
dah lame tak blogwalking.. blog pun dah berubah wajah....

Nurfazilah Cipa said...

sdpnyee...nk cikit:)

nur easy said...

masak simple2 pun sedap kdg2..;)

:: zara :: said...

hehe..biasala tuh ryna bila dh kerja.
kdg2 mkn goreng ayam dgn sayur air je pn dh kira best :)

So Shy Lady said...

ryna, simple pon akk tliur gak! kj rajin2 tau

MZ said...

perrggghhh, sedapnya! dah makan tadi lapar balik :P

RynaHakimi said...

@miss sunshine
rindu hana jugak..kite pon tak sempat nak bw..hukhuk

@cipa
Meh nak poskan..ngeh3

@ez
simple lagi menyihatkan..hehe

@zara
Tula, nak masak pon terkejar2.. tak feel langsung masak..huhu

@SSL
ikutkan hati duk umah lagi best kak..haha..tapi demi mencari sesuap nasi, ku gagahi jua diri ini ;)

@MZ
Hehe..sup kalau buh brokoli memang layan abes ;)

Wednesday, December 28, 2011

Hanya ini yang ku mampu

Macam tajuk lagu plak.. heheh.. Hokhokhok...terbatuk2 bila bukak blog yangdah bersawang ni.. kena panggil pest control neh.. Ehheeeee...

Sekian lama dapur tak berasap, baru hari ni rajinkan diri main masak2.. beberapa hari ni encik kimi memang jadik masterchef... Masak macam2.. Almaklumla, tempat kheje dia dekat dengan umah.. Tambah pulak dia tengah cuti2 Malaysia skang ni..Hikhik.. Caaaaayang abang *sila loyakan tekak anda*.. Tapi bila tak sempat masak tu, makan aje kat luar.. Tapi seboleh2nya mau masak kat umah je.. Jimat dan lebh mengenyangkan =)

Hari ni memang sungguh menduga kesabaranku.. Bila mula masak, gas pulak habis.. Berkejarlah pergi beli gas.. Bila dah beli gas, mula je masak, dapur gas pulak problem,. Tibe2 je keluar gas.. Haihhhh.. Jadi satu keje pulak nak repair kan. Amik masa dah 2 jam.. Panas hati sungguh!!

Kalaulah bahan2 nak masak tak disiapkan awal2, takde maknanya nak rajinkan diri memasak di kala diri kepenatan.. Baik layan Tentang Dhiya aje.. Tapi mengenangkan encik kimi bertungkus lumus betulkan dapur gas tu, kesian la pula.. Masak ajela.. Bukan 'rohok' mane pon..




Owh... sial ambil perhatian.. gamabr di atas bukan megi ye kawan2.. Hahaha.. Bila dah sibuk ni (kononla kannnnn) asyik rasa nak makan yang simple2 je.. Nak masak yang renyah memang tak sempat la.. Kalo boleh hari2 nak makan megi je.. Boleh?? hikhik

Masak sup sayur buh suhun pon dah cukup mengenyangkan.. Biar simple, janji sedap dimakan.. Dop gitu??? eheee....




Sekian repekan di malam hari.. Tengah terfikir-fikir kerja yang nak kena buat untuk hari esok.. Sangat2 mencabar otakku yang memang dah berkarat.. Sikit2 dah buh minyak balik... Amik masa la nak hilang2kan karat2 itu.. haha..


Ryna Hakimi

7 comments:

Miss Sunshine said...

ryna... rindu kat ryna...
dah lame tak blogwalking.. blog pun dah berubah wajah....

Nurfazilah Cipa said...

sdpnyee...nk cikit:)

nur easy said...

masak simple2 pun sedap kdg2..;)

:: zara :: said...

hehe..biasala tuh ryna bila dh kerja.
kdg2 mkn goreng ayam dgn sayur air je pn dh kira best :)

So Shy Lady said...

ryna, simple pon akk tliur gak! kj rajin2 tau

MZ said...

perrggghhh, sedapnya! dah makan tadi lapar balik :P

RynaHakimi said...

@miss sunshine
rindu hana jugak..kite pon tak sempat nak bw..hukhuk

@cipa
Meh nak poskan..ngeh3

@ez
simple lagi menyihatkan..hehe

@zara
Tula, nak masak pon terkejar2.. tak feel langsung masak..huhu

@SSL
ikutkan hati duk umah lagi best kak..haha..tapi demi mencari sesuap nasi, ku gagahi jua diri ini ;)

@MZ
Hehe..sup kalau buh brokoli memang layan abes ;)

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...