Saturday, October 8, 2011

Sup sepah-sepah


Amacam, bersepah tak?? hehehe.. Ni gara2 buat satu lauk.. itulah lauk, itulah sayur dan itulah kuah... Penyakit M dah datang di hari Jumaat yang mulia nih.. heheh..

Asalnya nak masak singgang daging.. Tapi lengkuas habis la pulak.. Lupa nak tambah stok.. Kalo nak buat sup mudah macam ni boleh la.. Mudah2 pon, kaedah ni la yang restoran selalu masak tau.. Cuma tumis bawang putih, halia dan rempah sup (serbuk)... Lagi sedap kalo buh batang saderi.. 



Sayur2 pon gedabak duk dalam sup tu.. eheh.. Super malas dah ni.. Walopun simple, tetap sedap.. Wangi je bau tumisan tu.. Nak lagi ummpphhh, picit asam limau sket.. Makan ngan nasi panas2 plus telur dadar.. Walawehhhh.. tak pandang lauk lain dah.. huhu



Okey lah.. Short update untuk hari ni.. Entry malas... hehehe.. Tak update langsung tak best jugak.. macam ade sumting yang tak lengkap je.. haha.. yo yo je.. =P


9 comments:

-Sara- said...

yg simple tu lagi sedap tau :)

RynaHakimi said...

@Sara
tau takpe..hehe...kejap aje licin kan :)

nur easy said...

sedapnya... rindu pulak nak masak sungguh2.. hehe

RynaHakimi said...

@nur easy
kite faham..bila alone, mood nak masak sedap2 tu berkurangan.. Kalo ramai nak makan baru semangat kan.. Kite pon kalo takde yg nak makan memang malas nak masak..huhu

Amiizaa2001 said...

suka tgk blog ryna...pandai masakkkkk:):)

Pia said...

"simple tapi sangat sedap....kdg2 masak biasa2 cam ni pun leh makan bertambah2.."

RynaHakimi said...

@Amiizaa2001
ish..biasa2 je kak..tengah bertatih2 lagi =)

Pia
Setuju ngan pia,..hehe =)

Biha Petom said...

wah, sedap nye..wat perut sy nynyi2 dangdut tgok lauk ni. resepi nye bwg putih, halia, rempah sup, daging n syur je ke kak? nk try wat lah, haha

RynaHakimi said...

@Biha
Ha'ah..tu sup simple aje..nak buh ssup bunjut pon boleh...hehe =)

Saturday, October 8, 2011

Sup sepah-sepah


Amacam, bersepah tak?? hehehe.. Ni gara2 buat satu lauk.. itulah lauk, itulah sayur dan itulah kuah... Penyakit M dah datang di hari Jumaat yang mulia nih.. heheh..

Asalnya nak masak singgang daging.. Tapi lengkuas habis la pulak.. Lupa nak tambah stok.. Kalo nak buat sup mudah macam ni boleh la.. Mudah2 pon, kaedah ni la yang restoran selalu masak tau.. Cuma tumis bawang putih, halia dan rempah sup (serbuk)... Lagi sedap kalo buh batang saderi.. 



Sayur2 pon gedabak duk dalam sup tu.. eheh.. Super malas dah ni.. Walopun simple, tetap sedap.. Wangi je bau tumisan tu.. Nak lagi ummpphhh, picit asam limau sket.. Makan ngan nasi panas2 plus telur dadar.. Walawehhhh.. tak pandang lauk lain dah.. huhu



Okey lah.. Short update untuk hari ni.. Entry malas... hehehe.. Tak update langsung tak best jugak.. macam ade sumting yang tak lengkap je.. haha.. yo yo je.. =P


9 comments:

-Sara- said...

yg simple tu lagi sedap tau :)

RynaHakimi said...

@Sara
tau takpe..hehe...kejap aje licin kan :)

nur easy said...

sedapnya... rindu pulak nak masak sungguh2.. hehe

RynaHakimi said...

@nur easy
kite faham..bila alone, mood nak masak sedap2 tu berkurangan.. Kalo ramai nak makan baru semangat kan.. Kite pon kalo takde yg nak makan memang malas nak masak..huhu

Amiizaa2001 said...

suka tgk blog ryna...pandai masakkkkk:):)

Pia said...

"simple tapi sangat sedap....kdg2 masak biasa2 cam ni pun leh makan bertambah2.."

RynaHakimi said...

@Amiizaa2001
ish..biasa2 je kak..tengah bertatih2 lagi =)

Pia
Setuju ngan pia,..hehe =)

Biha Petom said...

wah, sedap nye..wat perut sy nynyi2 dangdut tgok lauk ni. resepi nye bwg putih, halia, rempah sup, daging n syur je ke kak? nk try wat lah, haha

RynaHakimi said...

@Biha
Ha'ah..tu sup simple aje..nak buh ssup bunjut pon boleh...hehe =)

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...