Friday, April 1, 2011

Hari yang malang =(

Perkara di atas merjuk kepada kejadian yang berlaku malam semalam..Ceh, gile skema ayat..Hehe..Asal malam je, mesti ade insiden tak best..Apekah ni petanda kami ber2 takleh kuar malam dah pasni?? Oh, tidak!! Mane bleh...Hidup kami bermula pd waktu malam..huhu

 Kete encik suami (Felix diberi nama) kena langgar!! Hukhuk..sedih nak citer..Sedih sebab tengok my hubby monyok je..Ingat nak snap gamba letak kat entry nih, tapi sakit hati bila tengok calar+kemek tu..malas nak amik gambo..Ok, nak citer la sikit alkisahnya..


Tenggsss Google

Macam biasa, malam2 kitorang merewang la.. Pegi pasar malam, pastu lepak2 minum coconut shake kat gerai kegemaran kitorang. Masa nak kuar simpang, dah perasan ada satu proton saga duk kat tepi jalan, nyalakan lampu kecemasan dalam kedudukan melawan arus.

Kitorang tak tau ape masalah kete tu. Sebab tuan kete tak kuar2 pun. Ingat duk jawab call ke hape..Simpang tu memang la sangat2 susah nak lintas sebab kete tak ptus2..Dalam 5-8 minit gak la kami tercongok dalam kete nak kuar simpang tu.

Bila dah clear, kami gerak la..Tibe2 kete yang tadi kat tepi jalan (proton saga tu) Gedeganggggggg!!  Gi langgar kete kami..Dalam kedudukan melawan arus, kete tu tak sepatutnya bergerak okeh. kalo repot sure dia yang kompem salah..Dahla langgar pintu belah kiri..Nasib baik tak teruk..Panjang lagi nyawaku..huhu


Macam ni la lebih kurang kesan calar tu..Tapi lebih banyak dan panjang kesan calar tu..Kete kami kemek ye..Sangat2 jelas kekemekannya kalu tengok dari sisi..(Pic credit to Google)

Encik suami dah hangin dah..Dahla umur kete ni baru 2 bulan lebih..Dah cacat kena langgar. hehe..Kuar kete dia marah kat uncle tu. Uncle tu kate takleh nak bat ape2 sebab kete dia ada masalah brek. Pulak dah..Betul ke tak tak tau la kan..jangan kami kena kencing udahh....Kesian plak tengok Uncle Cha ya nun alif ni..Dah tua, dalam umur 65++

Deal punye deal, dia sanggup bayar gantirugi. Fuhh, lega sikit. Tapi kitorang tak tau kos sebenar nak repair kerosakan tu. Asalnya dia nak kasi RM100 je. Suami mintak RM200..Yela,teuk jugak kesan calar tu tu..Uncle tu kate takkan lebih pun RM100 kalo baiki..Tapi my hubby tak puas hati..nak jugak RM200..Uncle tu pon mengalah, setuju kasi RM150 (sebab dlm poket dia pon ade RM150 je

Yang kelakarnya, sepanjang negotiate tu uncle tu prefer cakap ngan aku (sebab aku tak hangin macam encik hubby). hehe..Kira aku bleh slow talk lagi la..Kesian gak dia, org tua kan..Tapi semua keputusan kat tgn suami la..Aku takde kuasa..Sorry ye uncle..

Bukan kami tak kesian, tapi kami kena kesian jugak kat Felix nih..Muda2 dah sakit..Huhu..Kitorng bukanlah nak bertindak kejam, tapi kena la bertanggungjawabla kan. Kete tu memang dah lama ade problem dgn brek, tapi pelik kenapa uncle tu bawak jugak..bahaya tuuuu..Ni aku yang kena..pasni tak tau kete sape la plak kena hentam..

Hari ni, lepas punch card encik suami terus gi cari bengkel nak repair kesan calar dan kemek tu.. Dia kate takde hati nak masuk keje selagi tak setel sal kete dia..Amboi2, sayangnya kete dia..Heheh

Harap kos baiki kete tu takla lebih RM150..Malas nak contact dah uncle tu mintak gantirugi..Bia setel macam ni je..

*P/s: Tiba2 teringat kat uncle tu. kesian plak, kete yang rosak brek tak repair lagi, dah abis duit kena bayar gantirugi untuk kete kitorang..Huhu..janganla pasni dia guna kete tu lagi selagi tak repair. Fobia kami nak pegi lepak2 kat gerai tu lagi..hehe (^_^)



4 comments:

YANA SHAIFUL said...

sama je ngn kisah akak..berlaku ms raya ari tu..belakang kete kemek teruk kna langgar..dh lah dia ckp tak sedo ada kete kat dpn..ada ke ptt xsedo..moral of story: jgn tegur hubby selagi kete dia xsiap repair..xbran nk tegur ms tu..hehee

RynaHakimi said...

@YANA SHAIFUL
Tula,melampau la tak perasan ade kereta kat depan..Alasan..Hehe..kita tego je suami, nasib baik dia sejuk dah mase tu..Tapi dlm hati dia je la tau betapa bengangnya kete kena langgar =)

dwaty said...

sape yang tak bengang keta kena langgar...

RynaHakimi said...

@dwaty
Tau takpe..Nak tido malam pun tak lena..Bengang nyer pasal..Hehe..sabor jela

Friday, April 1, 2011

Hari yang malang =(

Perkara di atas merjuk kepada kejadian yang berlaku malam semalam..Ceh, gile skema ayat..Hehe..Asal malam je, mesti ade insiden tak best..Apekah ni petanda kami ber2 takleh kuar malam dah pasni?? Oh, tidak!! Mane bleh...Hidup kami bermula pd waktu malam..huhu

 Kete encik suami (Felix diberi nama) kena langgar!! Hukhuk..sedih nak citer..Sedih sebab tengok my hubby monyok je..Ingat nak snap gamba letak kat entry nih, tapi sakit hati bila tengok calar+kemek tu..malas nak amik gambo..Ok, nak citer la sikit alkisahnya..


Tenggsss Google

Macam biasa, malam2 kitorang merewang la.. Pegi pasar malam, pastu lepak2 minum coconut shake kat gerai kegemaran kitorang. Masa nak kuar simpang, dah perasan ada satu proton saga duk kat tepi jalan, nyalakan lampu kecemasan dalam kedudukan melawan arus.

Kitorang tak tau ape masalah kete tu. Sebab tuan kete tak kuar2 pun. Ingat duk jawab call ke hape..Simpang tu memang la sangat2 susah nak lintas sebab kete tak ptus2..Dalam 5-8 minit gak la kami tercongok dalam kete nak kuar simpang tu.

Bila dah clear, kami gerak la..Tibe2 kete yang tadi kat tepi jalan (proton saga tu) Gedeganggggggg!!  Gi langgar kete kami..Dalam kedudukan melawan arus, kete tu tak sepatutnya bergerak okeh. kalo repot sure dia yang kompem salah..Dahla langgar pintu belah kiri..Nasib baik tak teruk..Panjang lagi nyawaku..huhu


Macam ni la lebih kurang kesan calar tu..Tapi lebih banyak dan panjang kesan calar tu..Kete kami kemek ye..Sangat2 jelas kekemekannya kalu tengok dari sisi..(Pic credit to Google)

Encik suami dah hangin dah..Dahla umur kete ni baru 2 bulan lebih..Dah cacat kena langgar. hehe..Kuar kete dia marah kat uncle tu. Uncle tu kate takleh nak bat ape2 sebab kete dia ada masalah brek. Pulak dah..Betul ke tak tak tau la kan..jangan kami kena kencing udahh....Kesian plak tengok Uncle Cha ya nun alif ni..Dah tua, dalam umur 65++

Deal punye deal, dia sanggup bayar gantirugi. Fuhh, lega sikit. Tapi kitorang tak tau kos sebenar nak repair kerosakan tu. Asalnya dia nak kasi RM100 je. Suami mintak RM200..Yela,teuk jugak kesan calar tu tu..Uncle tu kate takkan lebih pun RM100 kalo baiki..Tapi my hubby tak puas hati..nak jugak RM200..Uncle tu pon mengalah, setuju kasi RM150 (sebab dlm poket dia pon ade RM150 je

Yang kelakarnya, sepanjang negotiate tu uncle tu prefer cakap ngan aku (sebab aku tak hangin macam encik hubby). hehe..Kira aku bleh slow talk lagi la..Kesian gak dia, org tua kan..Tapi semua keputusan kat tgn suami la..Aku takde kuasa..Sorry ye uncle..

Bukan kami tak kesian, tapi kami kena kesian jugak kat Felix nih..Muda2 dah sakit..Huhu..Kitorng bukanlah nak bertindak kejam, tapi kena la bertanggungjawabla kan. Kete tu memang dah lama ade problem dgn brek, tapi pelik kenapa uncle tu bawak jugak..bahaya tuuuu..Ni aku yang kena..pasni tak tau kete sape la plak kena hentam..

Hari ni, lepas punch card encik suami terus gi cari bengkel nak repair kesan calar dan kemek tu.. Dia kate takde hati nak masuk keje selagi tak setel sal kete dia..Amboi2, sayangnya kete dia..Heheh

Harap kos baiki kete tu takla lebih RM150..Malas nak contact dah uncle tu mintak gantirugi..Bia setel macam ni je..

*P/s: Tiba2 teringat kat uncle tu. kesian plak, kete yang rosak brek tak repair lagi, dah abis duit kena bayar gantirugi untuk kete kitorang..Huhu..janganla pasni dia guna kete tu lagi selagi tak repair. Fobia kami nak pegi lepak2 kat gerai tu lagi..hehe (^_^)



4 comments:

YANA SHAIFUL said...

sama je ngn kisah akak..berlaku ms raya ari tu..belakang kete kemek teruk kna langgar..dh lah dia ckp tak sedo ada kete kat dpn..ada ke ptt xsedo..moral of story: jgn tegur hubby selagi kete dia xsiap repair..xbran nk tegur ms tu..hehee

RynaHakimi said...

@YANA SHAIFUL
Tula,melampau la tak perasan ade kereta kat depan..Alasan..Hehe..kita tego je suami, nasib baik dia sejuk dah mase tu..Tapi dlm hati dia je la tau betapa bengangnya kete kena langgar =)

dwaty said...

sape yang tak bengang keta kena langgar...

RynaHakimi said...

@dwaty
Tau takpe..Nak tido malam pun tak lena..Bengang nyer pasal..Hehe..sabor jela

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...