Friday, April 29, 2011
Kuih abok-abok
Friday, April 29, 2011
Kuih abok-abok
10 comments:
- NARDtheNERD said...
-
biasa la..
lain negeri lain la rasa...
:) - April 28, 2011 at 1:14 PM
- RynaHakimi said...
-
@NARDtheNERD
betul tu..kena sesuaikan selera ikut tempat la kan =) - April 28, 2011 at 1:23 PM
- cik cek said...
-
Salam Ryna...
lama dah kak cek tak makan kuih ni....kak cek kalau teringin...kukus je dalam loyang...dibuat dua lapisan...tengah2nya letakla gula melaka tu...sebenonya kes malas nak membungkus...he he...jadilah macam kuih talam sagu berlapis pulak....:) - April 28, 2011 at 2:16 PM
- RynaHakimi said...
-
@cik cek
Hmmm..bagus jugak idea kak cek tu..senang kukus je dalam loyang..hehe..kalo gune daun pisang mungkin dpt aroma yg sedikit wangi la kot.. daun pandan pon wangi gak kan?? try n error jela..hehe - April 28, 2011 at 2:32 PM
- fisa othman said...
-
hah!!baru jek belajar buat kuih abok2 ni dr MIL...senang gilers CUMA tang bungkus tu arr fail..uhukss..
- April 28, 2011 at 2:36 PM
- Misz-ella said...
-
kuih abok-abok?? lama sungguh tk jumpa kueh tu. Kueh Akok?? Fuhhh .. yg mok su kakchik buat paling best. Hihi ..
- April 28, 2011 at 2:41 PM
- RynaHakimi said...
-
@fisa
tula..mesti susah kan nak bungkus tu..kalo sy yang buat mesti terburai..hehe =)
@kakchik@ella
mintak sket yang moksu kakchik buat..lame dah kepingin nak makan ni..sedapnye akok..myum3 =) - April 28, 2011 at 2:46 PM
- AMIIZAA@Mieja said...
-
kuih tu akak panggil masa kecik2 kuih katak...sebb sagunya tu...nama betul akak pon dah lupa org johor panggil apa...:)
- April 28, 2011 at 4:46 PM
- RynaHakimi said...
-
@Amiiza2001
Hehe..kuih katak ye??macam telur katak gitu..hehe.kite kcik2 pon panggil telur katak jugak kalau kuih guna sagu... ;P - April 28, 2011 at 5:49 PM
- = d = said...
-
suke kuih nie...
:) - April 28, 2011 at 6:03 PM
10 comments:
biasa la..
lain negeri lain la rasa...
:)
@NARDtheNERD
betul tu..kena sesuaikan selera ikut tempat la kan =)
Salam Ryna...
lama dah kak cek tak makan kuih ni....kak cek kalau teringin...kukus je dalam loyang...dibuat dua lapisan...tengah2nya letakla gula melaka tu...sebenonya kes malas nak membungkus...he he...jadilah macam kuih talam sagu berlapis pulak....:)
@cik cek
Hmmm..bagus jugak idea kak cek tu..senang kukus je dalam loyang..hehe..kalo gune daun pisang mungkin dpt aroma yg sedikit wangi la kot.. daun pandan pon wangi gak kan?? try n error jela..hehe
hah!!baru jek belajar buat kuih abok2 ni dr MIL...senang gilers CUMA tang bungkus tu arr fail..uhukss..
kuih abok-abok?? lama sungguh tk jumpa kueh tu. Kueh Akok?? Fuhhh .. yg mok su kakchik buat paling best. Hihi ..
@fisa
tula..mesti susah kan nak bungkus tu..kalo sy yang buat mesti terburai..hehe =)
@kakchik@ella
mintak sket yang moksu kakchik buat..lame dah kepingin nak makan ni..sedapnye akok..myum3 =)
kuih tu akak panggil masa kecik2 kuih katak...sebb sagunya tu...nama betul akak pon dah lupa org johor panggil apa...:)
@Amiiza2001
Hehe..kuih katak ye??macam telur katak gitu..hehe.kite kcik2 pon panggil telur katak jugak kalau kuih guna sagu... ;P
suke kuih nie...
:)
Post a Comment