Wednesday, April 13, 2011

Asam podeh ikan patin

Akhirnya niat yang terbantut semalam dah pun direalisasikan hari ni..Masak asam pedas ikan patin..hehe..

Kat rumah ni aku sorang je yang gemar ikan patin ni..Selalunya masak tempoyak, tapi hari ni cuba asam pedas plak..mau paksa encik suami makan ikan nih..tak kira!! Tak suka pun kena makan jugak..ngeh3x





Kenapa ye ade orang tak suka ikan patin ni?? sedap je aku rasa..hehe..Lain orang lain selera tekaknya ye..Aku dulu blajar makan ikan patin ni pun masa belajar kat U..Nampak sedap je, cuba la makan..Tak sangka lak memang sedap..Huhu..Seangkatan dengan ikan keli, my feberet too =)

Kalo nak resepi, tengok sini ye..Sebelum ni masak asam pedas ikan kembung je..Tak kisah la ikan apepun, kalau masak secukup rasa mesti hasilnya sedap jugak..betul takkk?? Ye betullll...heheh..Mula nak merapu dah ni..


Orait, next entry nak tepek lagi satu resepi..sekian dulu untuk kali ini..Ceh, macamla orang nak tau ko masak ape hari2 kan..hehe..takpela, nak jadi chef terkenal memang takleh dah..Chef untuk encik suami pon jadik la yer.kuikui....Babbaiiiiiii (^_^)



7 comments:

FawLin said...

sedap nye..sy suke sgt!

RynaHakimi said...

@fawLin
Samela kita..hehe..penggemar ikan patin ;)

.: iEyLa :. said...

huhu..sedap la plak...lapoorr tetibe..

~SYAZ~ said...

huwaaaa~
terliur..dah lame kot tak makan ikan patin..
sedapppp!!!!

meh ikan tu pos kat syaz bagi syaz rasa meh!
hehehe

Dinda Iva said...

ikut selera masing²..samalah kanda iva pon xmakan ikan patin dan ikan2 sungai..iva sorang je makan...sudahnya tak pernah masak ikan sungai kat umah,...kalau nak pergi makan ikan bakar dengan kengkawan..huhuhu

RynaHakimi said...

@Dinda Iva
Betul tu, tak best jugak masak then makan sorang2..tak syok..hehe..hubby plak tak makan ikan sungai..takpela, hari ni nak lepas gian..lame tak makan ikan patin..hehe =)

RynaHakimi said...

@ieyla
Ala, dah abis la ieyla..kalo tak bleh ajak makan kat umah tadi..hehe

@Syaz
Sedap kn ikan patin..nak pos boleh, tinggal kuah je..hehe =P

Wednesday, April 13, 2011

Asam podeh ikan patin

Akhirnya niat yang terbantut semalam dah pun direalisasikan hari ni..Masak asam pedas ikan patin..hehe..

Kat rumah ni aku sorang je yang gemar ikan patin ni..Selalunya masak tempoyak, tapi hari ni cuba asam pedas plak..mau paksa encik suami makan ikan nih..tak kira!! Tak suka pun kena makan jugak..ngeh3x





Kenapa ye ade orang tak suka ikan patin ni?? sedap je aku rasa..hehe..Lain orang lain selera tekaknya ye..Aku dulu blajar makan ikan patin ni pun masa belajar kat U..Nampak sedap je, cuba la makan..Tak sangka lak memang sedap..Huhu..Seangkatan dengan ikan keli, my feberet too =)

Kalo nak resepi, tengok sini ye..Sebelum ni masak asam pedas ikan kembung je..Tak kisah la ikan apepun, kalau masak secukup rasa mesti hasilnya sedap jugak..betul takkk?? Ye betullll...heheh..Mula nak merapu dah ni..


Orait, next entry nak tepek lagi satu resepi..sekian dulu untuk kali ini..Ceh, macamla orang nak tau ko masak ape hari2 kan..hehe..takpela, nak jadi chef terkenal memang takleh dah..Chef untuk encik suami pon jadik la yer.kuikui....Babbaiiiiiii (^_^)



7 comments:

FawLin said...

sedap nye..sy suke sgt!

RynaHakimi said...

@fawLin
Samela kita..hehe..penggemar ikan patin ;)

.: iEyLa :. said...

huhu..sedap la plak...lapoorr tetibe..

~SYAZ~ said...

huwaaaa~
terliur..dah lame kot tak makan ikan patin..
sedapppp!!!!

meh ikan tu pos kat syaz bagi syaz rasa meh!
hehehe

Dinda Iva said...

ikut selera masing²..samalah kanda iva pon xmakan ikan patin dan ikan2 sungai..iva sorang je makan...sudahnya tak pernah masak ikan sungai kat umah,...kalau nak pergi makan ikan bakar dengan kengkawan..huhuhu

RynaHakimi said...

@Dinda Iva
Betul tu, tak best jugak masak then makan sorang2..tak syok..hehe..hubby plak tak makan ikan sungai..takpela, hari ni nak lepas gian..lame tak makan ikan patin..hehe =)

RynaHakimi said...

@ieyla
Ala, dah abis la ieyla..kalo tak bleh ajak makan kat umah tadi..hehe

@Syaz
Sedap kn ikan patin..nak pos boleh, tinggal kuah je..hehe =P

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...