Tuesday, June 7, 2011

Cookies cekelat kacang

Ni  projek semalam.. Tapi hari ni baru rajin nak post.. ehee.. Dah lama tak buat biskut, almaklumlah keras tangan.. ekekek.. Selalunya kalau aku buat biskut mesti lemau.. tak pon hancur lebur.. Huk alohh.. Wat letih je tau uli doh tu.. huhu




Tapi kali ni cookies aku buat menjadi.. Yippeeee.. Tapi of coz la kena tengok resepi kan..  Resepi asal boleh tengok kat sini, dikongsi oleh Nadia..

Macam biasa, banyak bahan aku tukar.. Aku letak kacang tanah tumbuk je, ganti gajus.. Kalau guna hazel nut mesti lagi sedap.. takpe la, guna ape yang ada kat umah je la.. Choc chip pun tak buh jugak.. Ganti oveltine n serbuk koko.. Aci tak?? Hehe.. aci la..asal rupanya macam biskut, kire ok la kan..


Sebelum masuk oven..

Selepas dibakar

Rasanya memang sedap.. Thanks ye cik nadia sebab kongsi resepi ni.. Boleh buat lagi untuk raya nanti.. Okeh, masa untuk masak tengahari.. bubbyee!! (^__~)


3 comments:

syrupmasin said...

haha..same dengan mak..suke tukar2 bahan nak buat kuih kalu bende tuh ta de dekat umah..

nur easy said...

wow... pre-raya kuih ya..;)

RynaHakimi said...

@syrupmasin
save bajet..takyah kuar gi beli..hehe..next time bleh cuba resepi asal ;)

@nur easy
hehe..tak masuk bulan pose lagi kami dah raya..ekeke =)

Tuesday, June 7, 2011

Cookies cekelat kacang

Ni  projek semalam.. Tapi hari ni baru rajin nak post.. ehee.. Dah lama tak buat biskut, almaklumlah keras tangan.. ekekek.. Selalunya kalau aku buat biskut mesti lemau.. tak pon hancur lebur.. Huk alohh.. Wat letih je tau uli doh tu.. huhu




Tapi kali ni cookies aku buat menjadi.. Yippeeee.. Tapi of coz la kena tengok resepi kan..  Resepi asal boleh tengok kat sini, dikongsi oleh Nadia..

Macam biasa, banyak bahan aku tukar.. Aku letak kacang tanah tumbuk je, ganti gajus.. Kalau guna hazel nut mesti lagi sedap.. takpe la, guna ape yang ada kat umah je la.. Choc chip pun tak buh jugak.. Ganti oveltine n serbuk koko.. Aci tak?? Hehe.. aci la..asal rupanya macam biskut, kire ok la kan..


Sebelum masuk oven..

Selepas dibakar

Rasanya memang sedap.. Thanks ye cik nadia sebab kongsi resepi ni.. Boleh buat lagi untuk raya nanti.. Okeh, masa untuk masak tengahari.. bubbyee!! (^__~)


3 comments:

syrupmasin said...

haha..same dengan mak..suke tukar2 bahan nak buat kuih kalu bende tuh ta de dekat umah..

nur easy said...

wow... pre-raya kuih ya..;)

RynaHakimi said...

@syrupmasin
save bajet..takyah kuar gi beli..hehe..next time bleh cuba resepi asal ;)

@nur easy
hehe..tak masuk bulan pose lagi kami dah raya..ekeke =)

Klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...